Няколко начина да избегнете болниците по време на ваканция

Категория: Основни новини

2019-07-17 07:47:17

Чакате с нетърпение в продължение на месеци своята ваканция и сте планирали внимателно това пътуване до това специално място, което винаги сте искали да посетите, и тогава се случва неочакваното. Нищо не може да развали повече вашата почивка като внезапното заболяване или нараняване. За това ние от МБАЛ „Света Каридад“  сме подготвили няколко съвета какво да правим, за да избегнем посещението до местната болница.

  1. Подгответе се предварително с информация дали ви е нужно специални имунизации или хапчета, които могат да предотвратят неразположения от разпространени местни болести.
  2. Пригответе си няколко вида лекарства и превързочни медицински продукти за основните болежки – болкоуспокояващи, лекарства за настинка, стомашни проблеми, бинт, лепенки и т.н.
  3. Грижете се за себе си и бъдете внимателни – винаги миите ръцете си, избягвайте места за хранене, които не изглеждат хигиенични и бъдете хидратирани.
  4. Спазвайте добър хранителен режим изпълнен с витамини и спорт.

Има много неща, които могат да ви помогнат да се насладите на ваканциите си без страх и възможност да се разболеете. Споменатите по-горе неща са някои от най-простите, но много ефективни стъпки, които могат драстично да намалят шансовете ви от болести, докато се забавлявате на почивката си. Хората често ги пренебрегват и за съжаление се разболяват. Бъдете разумни на време.

Весела почивка от МБАЛ „Света Каридад“